Häät Knipanilla Tammisaaressa

Hääilotulitus merellä, häät Knipanilla

Johanna ja Christoffer viettivät hääjuhlaansa ravintola Knipanilla Tammisaaressa ja Ilotulituskoulu järjesti komeat musiikki-ilotulitukset. Knipan on vaativa paikka koska sen ympärillä on vain vettä, joten ensi kerran toteutimme ilotulituksen kokonaan erilaisia vesikulkuneuvoja käyttäen . Sopiva ampuma-alusta eli oikeankokoinen proomu löytyi Tammisaaren Jari Jousmaalta.

Selkä suoraksi, joku valokuvaa meidät!

Selkä suoraksi, joku valokuvaa meidät!

Ilotulituksen putkitelineiden kiinnittämiseksi proomuun piti ensin kiinnittää puuraamit itse proomuun. Tämän jälkeen telineiden tukeminen oli helppoa. Elektroniikka sijoitettiin ”pöydälle” joka rakennettiin proomun keskelle.  Hyvä tulitteiden tuenta oli tärkeää koska vesialue Tammisaaren ympärillä on melko vilkkaasti liikennöityä emmekä halunneet  uteliaan huviveneen synnyttämän aallokon  kaataa koko kuorma mereen.

 Asennus onnistui erinomaisesti ja proomu ankkuroitiin sopivalle etäisyydelle Knipanista, kaukana kaikista rannoista. Koska vallitsi metsäpalovaroitus siihen liittyvine ampumakieltoineen, niin pystyimme silti toteuttamaan ilotulitusnäytöksen.

Ampumaproomu on matkalla ampumapaikalle.Moottoroitua promua käytettiin kirjasinkuvion kantamiseen.

Ampumaproomu on matkalla ampumapaikalle.Moottoroitua promua käytettiin kirjasinkuvion kantamiseen.

Joka häässä pitää olla palava sydän

Kirjasinkuviota varten olimme saanet lainaksi upouuden moottoriproomun Prediumista.  Tämä oli varustettu kahdella koneella ja osoittautui olevan oiva hinaaja. Ampumaproomu on oikeastaan paalutuskoneen alusta, joten se on tukeva. Tässä yhteydessä asiasta oli vain hyötyä

 

Ihana ilta

Hämärä laskeutuu Knopanin ylle, Jekku armeeraa. 30 min lähtöön

Hämärä laskeutuu Knopanin ylle, Jekku armeeraa. 30 min lähtöön

Kuten kuvista huomaa sää oli erinomaista koko päivän, kevyt tuuli puhalsi vilvoittaen hikoilevia ilotulittajia mutta tuuli tyyntyi illaksi. Lämpöä riitti iltaan asti. Erinomainen päivä siis ulkotyölle niin kuin ilotulituksen seuraamiselle.

Hääpari oli toivonut musiikiksi ”Orjien kuoro” Verdin oopperasta Nabucco. Tämä oli erittäin hyvä valinta ja oli ilo säveltää ilotulitus tähän dynaamiseen musiikkiin. Marko ”Smarties” avustuksella synnytettiin dramaattinen teos. Esitykseen kuului että hääpari sai ampua muutaman tehosteen eri laitteilla esityksen alussa joka varmasti nosti heidän jännitystään. Esityksen filmasi Jenny K ja Gunnar G hoiti äänentoiston. Saariston VPK sekä Skogbyn VPK hoiti vesialueiden valvonnan Lapppohjan VPK;n avustamana.  Esityksessä oli 90 lähtöä, 130 tulitetta ja noin 110 putkea – siis melko iso häätulitus. Oli lämmin lauantai-ilta ja puolet Tammisaaren kaupungista oli rannalla nauttimassa esityksestä hääseurueen kanssa.

Tässä on lenkki videoon.  (ladattavaksi)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *