Muinaistulien yö Hangossa

Muinaistulien yö 2015 Hanko - Ilotulituskoulu

Täysi kuu nousee Plagen rannan ylle

Muinaistulien yössä Ilotulituskoulu ampui yhteensä 4 ilotulitusta. Isoin oli Plagenilla Hangossa jonne katsojia oli saapunut sankoin joukoin katsomaan tulta ja ilotulitusta. Oli lämmin kaunis ilta mutta tuuli puhalsi voimakkaanna luoteesta. Onneksi Plagen ranta sekä Lappohja jossa myös ammuimme olivat suojassa, mutta kuuleman mukaan Hankoniemen pohjoisrannalla tuuli oli haitannut juhlintaa.

 

Puuhamies Anders Augustsson

Ampumalautta lastattuna Hankon itäsatamassa valmiina kuljetukseen Plagen-rannalle

Olemme ampunet useana vuotena Plagen rannalta mutta koska vallitsi metsäpalovaroitus niin ammuimme tällä kertaa lautalta, jonka Fredrik Toivari ystävällisesti antoi käyttöömme.  Täten ilotulitus ammuttiin aika lähellä itse tulta.

 

 

 

 

Plagen-ranta juhlavalojen loistaessa

Plagen-ranta juhlavalojen loistaessa

 

Samanaikaisesti ampui Lappohjan VPK pienemmän ilotulituksen Lappohjan vesillä. Siellä kokeiltiin ensimmäistä kertaa ns vesitasolla ammuttvaa tähtipommia, ja yritys oli onnistunut. Voidaan kuitenkin todeta att olisimme hyvin voineet kokeilla suurempaa kuin 3″ pommia. Ehkä seutaavan kerran.

Alta löytyy sekä filmi Plaghenein tulituksesta että Lappohjan tulitus. Huomaa erotyisesti wow-effekti filmin kohdassa 1:30

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *