Uusivuosi 2013-14

Häät Keuruulla 2013

Häät Keuruulla 2013

Ilotulituskolu osallistui uudenvuodenviettoon kolmella ilotulitulsella, jollei kotitulituksia lasketa.   Jan ja Laura juhlivat häitään Keuruulla ja Gunnar G juhlaan osallistujana tarjosi hääparille yllätysilotulitukset. Odottamaton ohjelmanumero oli hyvin suosittu ja osoittautui että morsiamen isä oli myös ilotulitusfani.  Koska Gunnar kuljetti hääparin juhliin autollaan, niin hänellä oli täysi työ matkan aikana selittää miksi hänellä oli perävaunu matkassa. Lahja? Kameratarvikkeita? Uskottavaksi selitykseksi

Häät Keuruulla 2013

Häät Keuruulla 2013

osoittautui PA-laitteisto, onhan Gunnar alan miehiä.  Melkoinen suoritus Gunnarilta osallistua juhliin, yksin pystyttää tulitus ja onnistuneesti ampua se täysin tekemänsä suunnitelman mukaisesti. Muutama luotettu häävieras auttoi vartioinnissa.

Kirkkonummen keskustasta on eräs Skystarin ampujaryhmä järjestänyt ilotulituksen nyt jo 6 vuotta. Tapahtuma alkoi kaupungin tilauksesta, mutta sen rahoitus on sittemmin siirtynyt

paikallisten yrittäjien kannetavaksi. Tulittajat ehdottivat että tänä vuonna tulitus olisi

Häät Keuruulla 2014

Häät Keuruulla 2014

ammuttu koulun Cobra-laitteistolla, joka johti siihen että allekirjoittanut teki myös sävellyksen. Tästä syntyi runsaasti yötyötä joulun välipäivinä. Yhteistyön tuloksen syntyi varsin komea lopputulos; 142 lähtöä, yhteensä 650 putkea. Tulituksen musiikki oli Abban ”Happy new year”, Robinin ”Boom Kah” ja lopuksi teema Pirates of Caribbean:ista  Pituus 7 minuuttia. Valitettavasti ei filmiä tulituksesta vielä ole löytynyt mutta julkaistaan jos voidaan..

Uudenvuoden suurin tulitus Suomessa, pommien koon mukaan mitattuna, ammuttiin Tenholan Prästkullassa klo 23.00 uudenvuodenyönä.  Tämä oli ensimmäinen kerta kun ammuimme 12″ ja 10″ tuumaista tavaraa. Prästkullan kartanon edessä aukea hyvin laaja peltoalue ja sijoitimme suurpommit pellolle riittävälle etäisyydelle katsojista. Pientavara eli 3,4,5 ja 6-tuumaistet joita käytettiin lähinnä täytteenä ja säestyksenä sijoitettiin lähemmäs jotta tulitteet yleensäkään näkyisivät.

Show alkoi pienellä erityyppisten pommien esittelyllä, aloittaen vanhasta ”Tolle Lola” raketista, Tämähän on raketti jonka melu/koko-suhde ei ole löytänyt vertaistaan. Siksi sitä ei myydä enään. Esittely loppui 8″ pommiin (Silver to blue chrysantenum). Prästkullan peltoa ympäröi metsä ja sen kaiku oli mitä mainioin.

Uusivuosi

Mara lataa 12″ pommia Prästkullassa

Esittelyn jälkeen ammuttiin lyhyt ilotulitus  ”An den schönen blauen Shinagawa river” – musiikin tahtiin, joka siis oli japanilais-itävaltalainen 1,5 min pitkä sekakeitos. 12″ tuuman pommi ”Glittering silver to blue to red” täytti taivaan melkein 10 sekuntia. Komeaa. Lopussa ammuttiin 10″ Cracling Nishiki Kamuro pommi  (Kamuro= tukka) joka ei noussut riittävän ylös. Olimme iloisia siitä että turvaetäisyydet olivat oikein laskettuja koska hiukset tulivat maahan asti.  Mutta oli se ainutlaatuisen kaunis kokemus. Yleisö oli haltioissaan.

Tässä on linkki filmiin joka valitettavasti on huonolaatuinen, mutta antaa se kuitenkin kuvan siitä mitä tapahtui.

Allekirjoittanut käyttää tilaisuutta kiittää kaikkia Ilotulituskoulun jäseniä jotka tulivat katsomaan esityksiä ja eritryisesti niitä joiden työpanoksen kautta tulitukset olivat mahdollisia. Suurkiitoksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *