Inan merkkipäiväjuhlat

On harvoja parempia keinoja maustaa merkkipäiväjuhla kuin järjestää salassa ilotulitusnäytös päivänsankarille. Näin nytkin Karjaalla. Aivan ilmeisesti ystävämme Anttu oli onnistunut salaamaan kaiken rakkaalta Inaltaan. Lapset auttoivat järjestelyissä kotona ja Ilotulituskoulun porukka panivat vaivihkaa ilotulituksen pystyyn perheen pihalle.  Sääguru Björn oli ilotulittajatiimissä ja ennusti tarkkaan 30 sadevapaata minuttia illasta jotka tarvittiin tulituksen toteuttamiseen. Sinänsä ilotuliutus selviää hyvin sateessa, mutta katsojat ja sydäkuvio kärsivät jos sää ei suosi. Kaikki vieraat tulivat käskettyinnä pihalle, Ina ihmetteli miksi pihavalot olivat sammutetut ja vieraat aprikoivat ”että kuutamoakohan tässä on tultu katsomaan” niinkuin videosta voi kuulla juuri ennen alkua.

Itse tulitus sävellettiin boot-leg versioon laulusta ”Utan dina andetag”, Kentin versiossa tunnettuun kappaleeseen. Tulituksen budjetti oli rajoitettu, mutta tunnelma nousi silti sangen korkealla katsojissa. Huomionosoitus teki suuren vaikutuksen Inaan, ja tämähän oli juuri tarkoituskin. Näytös oli sävelletty suurella rakkaudella.

Valoitettavasti kamera seisoi liian lähellä ottaakseen kaiken mukaan. Mutta tärkein eli loppu näkyy hyvin. Yksi tulite oikealla laidalla oli erehdyksessä väärin kytketty, mutta senhän tietää vain ilotulittaja, ja hän ei koskaan kerro mikä oli tarkoitus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *